RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Археологи виявили в Британії могилу дівчинки з "кільцем безсмертя": фото

Археологи виявили в районі сучасного аеропорту в Йоркширі (Великобританія) цінні знахідки - могилу високопоставленого офіцера і дівчинки, в руках у якої було "кільце безсмертя".

Про те повідомляє "Апостроф" про посиланням на ВВС .

Дві могили знайшли в селі Багінтон, де раніше знаходився давньоримський форт Лант.

Дівчинці, похованої в другій з них, було від 6 до 12 років. Поруч з нею лежали 4 брошки і дзеркало. Одна з брошок складається зі шпильки і кільця з зображенням цикади. У стародавніх римлян цикад вважали символом безсмертя. Мабуть, талісман їй поклали невтішні батьки, сподіваючись на те, що в потойбічному світі їх дочка стане безсмертною. Ця могила і знайдені в ній артефакти належать до давньоримського періоду.

Так само археологам вдалося знайти англосаксонські артефакти. Одне з поховань містило щит, фрагменти леза ножа і підвісну чашу з мідного сплаву. Експерти кажуть, що багатство англосаксонської могили передбачає людину з досить високим статусом, таку як високопоставлений офіцер.

Як раніше повідомляв "Апостроф", археологи провели розкопки в Мексиці і знайшли фрагменти яскравих барвистих фресок, які були виготовлені задовго до появи ацтеків.