RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Для українців "слуги народу" придумали ще один податок: в чому суть

В рамках програми підтримки сфери культури в Україні, яка паралізована через карантин в країні, у Верховній Раді планують запровадити спеціальний податок.

Про це повідомила на Facebook-сторінці партії "Слуга народу" заступник глави президентської фракції в парламенті Євгенія Кравчук.

За її словами, програма підтримки "креативних індустрій" передбачає кілька кроків.

Перший з них повинен бути зроблений у Верховній Раді в середу, 13 травня, під час голосування за законопроект, який, зокрема, допоможе зменшити оренду кінотеатрам, які не можуть відкритися під час карантину. Крім того, цим документом передбачено підтримку теле- і радіокомпаній.

"А наступний наш крок дуже важливий. Це буде введення єдиного культурного збору", - додала народний депутат, не поділившись подробицями про новий вид податку.

Незабаром Кравчук уточнила, що ніяких додаткових податків або зборів не буде, йдеться про те, що під час кризи креативним індустріям складно вижити з таким розміром ПДВ.

"Вивчивши відповідну директиву ЄС і провівши ряд консультацій з урядом, ми вирішили уточнити деякі норми Податкового кодексу, щоб застосувати до операцій креативних індустрій пільгові ставки ПДВ 7% і 0%. Переліки цих операцій поки уточнюються", - написала вона.

Нардеп підкреслила, що ці зміни дозволять установам культури залишити у себе більше коштів, які можна вкласти в розвиток і зробити свої товари і послуги більш доступними для людей.

Як раніше повідомляв "Апостроф", діячі культури провели в Києві акцію, в якій висловили свій протест проти карантину, оголошеного через коронавірус в Україні.