RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

На відомій картині Пабло Пікассо виявили прихований малюнок

Малюнок легендарного художника Пабло Пікассо був виявлений під одним з його найвідоміших картин.

Про це повідомляє видання The Sun.

Таку знахідку виявили дослідники з Художнього інституту Чикаго (США). Ескіз був накреслений на полотні, який в кінцевому підсумку використовував іспанська геній для своєї роботи у 1922 році "Натюрморт".

Як пише Live Science, даний ескіз незвичайний тим, що художник замазав його товстим шаром білої фарби перед створенням абстрактного витвору.

"Рентгенівські та інфрачервоні зображення показали, що Пікассо спочатку намалював на полотні неокласичний натюрморт ... Він наклав шар грунтовки на основі свинцево-білого кольору на першу композицію перед тим, як намалювати лінійний абстрактний натюрморт 4 лютого 1922 року", - зазначають дослідники.

Пікассо, як вважається, створив за своє життя близько 50 000 витворів мистецтва. Відомо, що він багато разів використовував полотна, малюючи поверх попередніх малюнків. Художник зазвичай накидав щось олівцем, перш ніж малювати прямо над ним і включати ескіз в сюжет картини.

Експерти намагалися дослідити техніку малювання Пікассо і зробили несподіване відкриття. Майстер використовував складну техніку нашарування, коли писав, що залишало дивні "зморшки" та інші плями на його роботах.

"Натюрморт" - одна з таких робіт, покрита безліччю "зморшок" на полотні, мабуть, за рахунок покриття кількома шарама фарби.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в ЗМІ заявляли, що картина Пабло Пікассо "Голова Арлекіна", яку знайшли в Румунії, швидше за все підробка.