RU  UA  EN

Неділя, 7 липня
  • НБУ:USD 40.35
  • НБУ:EUR 43.25
НБУ:USD  40.35
Суспільство

Новини

7 липня

Всі новини

Археологи знайшли поховання дівчинки з глечиком, якому 2 тис. років - його таємниця вражає

В Ірані команда археологів, очолювана Алірезою Джафарі-Занд, розкопала останки жінки на місці, яке, на їхню думку, ймовірно, було стародавнім кладовищем. Але ще більше їх здивувала інша знахідка - поховання дівчинки з глечиком 247 р. до н.е. - 224 р. до н.е.

Про це пише msn.

"На відстані 10 метрів від тіла [першої] парфянкі ми знайшли поховання [місце] дівчинки-підлітка. Вона похована у вигляді відкритої арки і на землі. Факти показують, що тіло належало підлітку від 12 до 13 років і зі зростом близько 160, але, на жаль, скелет пошкоджений через високу вологість", - розповів археолог.

Говорячи про нове відкриття, він пояснив:

"З поховання видно, що гробниця була спроектована [на основі особливого ритуалу]. Поруч з цим трупом була площадка, на якій були поміщені останки великого розбитого глечика і частина спинного мозку коня".

Фото: AFM / MG

Проте, він висунув гіпотезу про те, що гробниці, ймовірно, були відкриті в дуже далекій історії.

"Навколо поховання цієї парфянскої дівчинки-підлітка була зведена кам'яна огорожа і влаштован майданчик. Залишки платформи такого типу вже були знайдені в могилі парфянскої жінки. Ми вважаємо, що через змішання архітектурних свідчень і об'єктів цих двох гробниць, вони, ймовірно, були відкриті в дуже далекій історії", - пояснив він.

Як писав "Апостроф", в Німеччині археологи знайшли сенсаційну знахідку - давньоримський колодязь із зображенням трьох богинь.