RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

Археологи знайшли в Італії скульптуру знаменитого імператора - проливає світло на минуле: фото

Археологи знайшли мармурову голову римського імператора Августа в італійському місті Ізернія, розташованому в регіоні Молізе.

Під керівництвом археолога Франческо Джанкола, команда дослідників знайшла голову в четвер, про відкриття було оголошено Археологічним наглядом Молізе у Facebook.

Голова римського імператора Августа була знайдена під час розкопок стін міста, на вулиці Західної. На зображеннях похована голова виглядає у відносно хорошому стані, з деякими видимими пошкодженнями носа.

Голова АвгустаФото: Il Giornale del Molise

Як зазначили в італійському виданні Il Giornale del Molise, знахідка проливає нове світло на імператорську римську присутність на території давньої латинської колонії Езернія. Голова Августа віщує інші важливіші історичні знахідки для міста, яке було завойоване римлянами в 295 р. до н. е. У 90 р. до н. е. місто захопили самніти - стародавній народ південної Італії, а потім знову воно потрапило під контроль Риму.

Голова АвгустаФото: Facebook/Soprintendenza Archeologia, Belle Arti e Paesaggio del Molise

Раніше "Апостроф" повідомляв, що археологи знайшли сейф часів Стародавнього Риму - в ньому зберігали коштовності і документи.