RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Помер відомий український письменник

У неділю, 30 травня, помер український письменник, критик і літературознавець Михайло Слабошпицький. Причина смерті поки невідома.

Про це повідомила дружина покійного Світлана Короненко в Facebook.

"Сьогодні вночі помер Михайло Слабошпицький. Я люблю тебе. Плачу", - написала вона.

Михайло Слабошпицький народився 28 липня 1946 року в селі Мар'янівка Черкаської області.

Був обраний секретарем правління Київської організації Спілки письменників України. З 1995 року обіймав посаду виконавчого директора Ліги українських меценатів, керував видавництвом "Ярославів Вал". Співголовував в координаційній раді Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика. З 2006 року - секретар ради Національної ради письменників України.

Слабошпицький писав документальну, публіцистичну та біографічну прозу. Також відомі його дитячі повісті, казки та оповідання для дітей.

Твори Михайла Слабошпицького: "Поет із пекла (Тодось Осьмачка)", "З голосу нашої Кліо", "Українські меценати", "Пейзаж для Помаранчевої революції", "Никифор Дровняк з Криниці", "Українець, який відмовився бути бідним, Петро Яцик "," Чи не втрачено українська людина ". "Що записано в книгу життя. Михайло Коцюбинський та інші". Його роман "Марія Башкирцева" був переведений на російську та французьку мови.

Нагадаємо, 17 квітня 2021 року пішов з життя видатний український письменник Володимир Яворівський.