RU  UA  EN

Неділя, 26 травня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 42.95
НБУ:USD  39.80
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 травня

25 травня

Всі новини

Як в Україні відзначають День єднання: фото та відео з різних міст

У 2022 році святкування Дня Єднання відбувається вперше. Проте українці вже підхопили ініціативу та активно розповсюджують у соцмережах фото та відео у вишиванках та з державною символікою.

"Апостроф" публікує найцікавіші знімки та розповідає, як відзначають День Єднання у різних українських містах.

Київ

У столиці на честь Дня Єднання біля будівлі Верховної Ради урочисто підняли прапор України. На Майдані Незалежності зібралися люди для святкування. Багато хто приніс синьо-жовті стрічки та плакати. Дехто прийшов самостійно, інші - з колегами або ріднми. Усього зібралося близько 50 людей. Учасники акції вважають свято потрібним в Україні, хоча і відзначаються, що "єднатися" потрібно щодня, а не лише у конкретну дату.

На стадіоні НСК "Олімпійський" учасники святкувань розгорнули 200-метровий державний прапор України.

А у Верховній Раді влаштували святкову фотосесію.

Львів

У Львові громадськість відзначила цей день підняттям стягу у центрі міста та спільним урочистим заходом.

Харків

У сквері на березі річки Лопань у Харкові урочисто підняли національний прапор на флагшток заввишки понад 100 метрів. Гімн України виконав хор театру "Схід Опера".

Суми

У Сумах люди зранку зібралися у центрі міста, вони були одягнуті у національні костюми і тримали у руках державні прапори. Учні розгорнули величезний прапор України, а біля фонтану "Садко" також урочисто підняли символ єдності України на флагшток.

Одеса

У святкуванні Дня Єднання в Одесі взяли участь військові, прикордонники та рятувальники. Біля аеропорту підняли гігантський прапор України, прикордонники заспівали гімн на Потьомкінських сходах, а співробітники ДСНС підняли український прапор на Воронцовському маяку.

Дніпро

На честь свята будівлі у Дніпрі прикрасили національними прапорами, також на трамваях, тролейбусах та маршрутках майорять жовто-блакитні прапорці.

Раніше ми писали, на честь Дня Єднання у Києві урочисто підняли прапор України.