RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Діяльність УПЦ МП мають намір заборонити на Львівщині: депутати вже зробили перший крок

На Львівщині вимагають заборонити діяльність релігійних організацій УПЦ (московського патріархату) – рішення було прийнято у вівторок, 29 листопада під час сесійного засідання.

Про це повідомляє Львівська обласна рада на Facebook-сторінці.

Депутати звернулись до Верховної Ради України щодо внесення відповідних законодавчих змін з метою заборони діяльності релігійних організацій УПЦ МП, оскільки її керівний центр знаходиться на території країни-агресора, а при навчанні в семінарії та парафіяльних школах використовується література, у якій заперечується існування українського народу, його мови, а також саме право України на державність.

Читайте також: В УПЦ МП знайшли літературу, яка заперечує існування українського народу та мови: фото

"Обласна рада рекомендує органам місцевого самоврядування Львівщини сприяти зміні підлеглості громад УПЦ (мп) в канонічних й організаційних питаннях шляхом організації та проведення загальних зборів релігійних громад і внесення відповідних змін та доповнень до статутів (положень) релігійних громад", - йдеться у повідомленні.

Також депутати будуть звертатися до правоохоронних органів та Сил територіальної оборони Збройних Сил України щодо забезпечення збереження майна, культурних цінностей релігійних організацій, які вирішили перейти до інших конфесій.

Раніше ми писали, що під час обшуків у Свято-Успенській Києво-Печерській Лаврі в Києві, Корецькому Свято-Троїцькому монастирі та у приміщеннях Сарненсько-Поліської єпархії УПЦ на Рівненщині Служба безпеки України виявила проросійську літературу, мільйони готівки та "сумнівних" громадян Росії.