RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

Руїни Саксонського палацу у Варшаві приховують секретний тунель, який використовували для військової розвідки, фото і відео

Археологи під час розкопок зруйнованого під час наступу нацистів у Другій світовій війні Саксонського палацу XVII століття у Польщі виявили 45-метровий тунель під руїнами старого палацу.

Про це розповідає Аncient origins.

Читайте також: В Ізраїлі виявили руїни п'яти міст, які можуть бути частиною царства Давида

Речник компанії Pałac Saski Славомір Кулінський пояснив, що тунель не входить до жодної конфігурації чи архітектурного плану, який вони мали, і тому є повною несподіванкою. Він припускає, що його, ймовірно, збудували на початку 1930-х років для військової розвідки. Розкопуючи завали, що засипали прохід, вони знайшли монети, прикраси та шматки кераміки.

Цегла для тунелю була отримана з цегельні Wawrzyna, про що вказують фірмові позначки на цеглі. Крім того, на нещодавно нанесеній штукатурці невідомий будівельник викарбував 1933 рік разом із орлом без його корони.

Тунель тягнеться до підвалів в південній частині Саксонського палацу. Ці підвали спочатку слугували коморами, а в міжвоєнний період вони відігравали вирішальну роль, оскільки посланці мчали, щоб доставити генералам звіти військової розвідки. Тунелі були обладнані телеграфним кабелем, системою опалення та водопроводом.

За даними Державного архіву у Варшаві, походження Саксонського палацу сягає 1660-х років, коли він спочатку був побудований як приватна резиденція Станіслава Геракліуша Любомирського, польського шляхтича.

У XVIII столітті палац придбав саксонський курфюрст Август II Сильний, який використовував його як свою королівську резиденцію у Варшаві. Саме в цей час палац став асоціюватися із саксонською назвою.

Короткий час він служив штабом російської імператорської армії в першій половині 19 століття.

Саксонський палац був зруйнований під час Другої світової війни, коли німецько-фашистські війська, які на той час окупували Польщу, навмисно знищили будівлю в 1944 році, невдовзі після того, як спроба руху Варшавського повстання повалити окупацію зазнала невдачі.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що в Індії знайшли приморський мегаполіс-привид, який люди покинули 2 тисячі років тому.

Вас також може зацікавити:

У центрі Вінниці знайшли артефакти XVII століття, що проливають світло на життя пращурів

В Індії виявили древній кинджал: чим унікальна знахідка

Виявив через 1100 років: норвежець знайшов на своїй ділянці поховання вікінгів