RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

В Ірані знайшли сліди невідомої раніше цивілізації, яка процвітала 5 тисяч років тому

На території сучасного Ірану, що простягається від басейну Заяндехруд на сході Ісфахана та водно-болотних угідь Гавхуні, знайшли сліди людських поселень та культури, що процвітали понад 5 тисяч років тому.

Про це повідомляє "Tehrantimes".

За словами іранського археолога Ясера Джебраїлі, під час розкопок знайдено докази того, що люди жили на цьому місці із третього тисячоліття до нашої ери, тобто під час Старого бронзового віку. Крім того, археолог зазначив, що докази парфянської та сасанідської епох були виявлені навколо Заяндехруда та в східних частинах Ісфахана.

"Розкопки та дослідження, проведені на даний момент, показують, що людські суспільства були створені в нижній течії Зайандеруда в бронзовому столітті", - наголосив дослідник.

Читайте також: В США знайшли унікальний корабель XIX століття: кадри

Під час інших розкопок, проведених у стародавньому місті в 2020 році, було виявлено руїни двох майстерень, які, за оцінками, датуються парфянською епохою (247 р. до н. е. – 224 р. н. е.). Розкопки в Тепе-Ашраф спочатку почалися в 2010 році, коли археологи натрапили на реконструйовану частину в руїнах замку, що свідчить про те, що споруда використовувалася за часів династії Буїдів.

Колись Ісфахан був перехрестям міжнародної торгівлі та дипломатії в Ірані протягом 16-го та 17-го століть, а зараз це одне з найкращих туристичних напрямків Ірану.

Стародавнє місто наповнене архітектурними пам'ятками, такими як неперевершені ісламські будівлі, базари, музеї, перські сади та обсаджені деревами бульвари. Це місто, де можна гуляти, блукати на чудових базарах, дрімати в красивих садах і зустрічатися з людьми.

Раніше ми писали, у Єгипті у Середземному морі знайшли корабель із безліччю артефактів, який пролежав на дні 2300 років.

  • Вас може зацікавити:

В Англії знайшли рідкісний корабель часів Єлизавети I: фото розкопок

Археологи розкопали бойовий корабель, який захищав Стародавній Рим від варварів: фото і відео

На дні річки у Німеччині виявили стародавній корабель: чим унікальна знахідка