RU  UA  EN

Четвер, 19 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.55
НБУ:USD  41.10
Суспільство

Новини

19 вересня

Всі новини

Засновник українського рок-гурту розлютив мережу поясненнями, як з музикантами виїхав з України

Учасники українського рок-гурту Stoned Jesus змогли виїхати з України через серйозні проблеми зі здоров'ям, які не дозволяють їм мобілізуватися до війська.

Про це написав засновник гурту Ігор Сидоренко на сторінці гурту у Facebook.

Він розповів про діагнози учасників гурту і свій, а також уточнив, що йому особисто довелося оновлювати дані і ймовірно проходити ВЛК, щоб покинути країну. При цьому Міністерство культури і інформаційної політики України не дозволяло їм виїзд як представникам культури.

"У складі Stoned Jesus разом зі мною двоє українців. З Юрою ми вже працювали раніше над альбомом мого сольного проєкту Arlekin. Андрій — його рідний брат, обоє непридатні за станом здоров'я (зір). Я ще зі студентських років також був визнаний непридатним до служби, маю вроджені проблеми з серцем і щодня приймаю ліки. Коли від МінКульту почали надходити відмови у виїзді, я оновив дані та виїхав, щоб мати можливість робити те, що ми робимо", - розповів музикант.

Проте в коментарях до допису користувачі соцмережі висловили обурення щодо наведеної інформації, зокрема через те, що ніяких зовнішніх проявив тяжких проблем зі здоров'ям в учасників гурту не помітили.

Також один з користувачів опублікував фото, де засновник гурту Ігор, який нібито має проблеми з серцем, стрибає в натовп під час концерту.

Раніше лідер гурту "Тартак" Сашко Положинський поділився враженнями про 2 роки служби у ЗСУ.