RU  UA  EN

Понеділок, 23 вересня
  • НБУ:USD 41.05
  • НБУ:EUR 45.60
НБУ:USD  41.05
Суспільство

Новини

23 вересня

Всі новини

Українська акторка, яка у фільмі виконала роль аеророзвідниці, склала присягу

Українська акторка, котра у фільмі "Бачення метелика" виконала роль аеророзвідниці, склала присягу та доєдналася до Збройних сил України.

Про це Рита Бурковська написала на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

"Присягу склала. Отже, я приєдналася до ЗСУ. Напевно ви знаєте, що я акторка. Останні 2.5 роки я працювала з медіа. Ми зробили багато корисних речей і важливих історій. Я багато чого навчилась у найкращих журналістів. Ці скіли вже не пропадуть. Але час брати більшу відповідальність на себе і я це роблю з радістю", - написала Рита Бурковська.

Вона написала, що надихнулась матеріалом начмеда 3 ошб Вікторії Ковач. Вважає, що для неї була б честь стати поряд з такою людиною:

"Але найпрекрасніше в цьому всьому, це Люди. Я побачила інтервʼю Вікторії Ковач начмеда 3 ошб і послухавши її думки, сенси і взагалі весь настрой і стиль, я відчула, що для мене це була би честь, стати поруч з такою людиною і служити Україні. За роботою цих надлюдей ви можете слідкувати тут, це потужна команда профі і небайдужих людей, які роблять максимум для життя і здоровʼя тих, хто боре нам Свободу".

За словами акторки, їй дуже хотілося й надалі зніматись в кіно. Проте наразі вважає це правильним рішенням:

"Не знаю, що принесе мені моє рішення, але точно знаю, що в цей історичний час, це єдино вірне рішення і я рада, що нарешті його прийняла і маю честь служити серед кращих. Мені теж дуже хочеться зніматись в кіно, тусувались, займатись своїми справами, але зараз це не дуже на часі".


"Я впевнена, що ще буде кіно у моєму житті і люди, які мені близькі по цінностям і історії яких мене торкнуть і інших теж...Одна з моїх улюблених медитацій, це дивитись на воду. Вона тече, тече і рано чи пізно впадає у більшу воду. Ось так і ми. До нас хтось йшов цей шлях і ми туруємо шлях іншим. Все закономірно. У всього є причинно-наслідковий звʼязок. Це наша дорога і шлях і нам його йти. Оминати нема сенсу. Дякую тим, хто зробив свій вибір до мене. Подяка тим, хто стає поруч. Надіюсь, ми всі будемо ефективними", - підсумовує Бурковська.

Нагадаємо, раніше "Апостроф" писав, що у Амстердамі на церемонії нагородження європейської кінопремії Septimius Awards 2023 українська акторка Рита Бурковська стала найкращою європейською акторкою за версією організаторів події. Вона зіграла головну героїню у фільмі "Бачення метелика" від українського режисера Максима Наконечного.