Лайм

Українка стала найкращою європейською акторкою і отримала кінопремію Septimius Awards 2023

Акторка подякувала знімальній групі та глядачам

Поки у Києві нагородили переможців музичної премії MUZVAR, у Амстердамі пройшла церемонія нагородження європейської кінопремії Septimius Awards. На заході нагороду отримала українська акторка Ріта Бурковська, яка стала найкращою європейською акторкою за версією організаторів події. Вона зіграла головну героїню у фільмі "Бачення метелика" від українського режисера Максима Наконечного.

Деталі, а також фотографії з'явилися на сторінці виробника стрічки Tabor Production у Facebook. Також відомо, що після оголошення результатів українка вийшла на сцену, аби подякувати знімальній групі та глядачам.

Читайте також: Висловив позицію: Melovin прийшов на церемонію музичної премії у масці свині.

Фото: facebook

Окрім того, Бурковська пояснила, чому під час промови для неї було важливо нагадати про повномасштабне вторгнення РФ в Україну. Жінка пригадала розповідь волонтера, яку почула під час перебування на сході. Тоді чоловік вивозив тіло загиблого захисника у фургоні із позначкою "Вантаж 200", і люди відводили очі від автомобіля.

"Я вирішила бути частиною суспільства, яке не відвертається, я серед людей, які хочуть бути з цими волонтерами в цьому фургоні, які хочуть бути свідками смерті наших загиблих героїв і знаку Вантаж 200. Я серед людей, які хочуть усвідомити, що відбувається сьогодні, і подивитися в очі реальності. Дякуємо, що не відводите погляд, навіть якщо іноді це дуже боляче. Велике вам спасибі!" - промовила Ріта, стоячи на сцені престижної церемонії.

Читайте на тему: Під звуки сирен: у Каннах на червоній доріжці українська команда провела потужну акцію протесту.

Фото: facebook

До слова, Septimius Awards - європейська кінопремія, увага якої зосереджена на відкритті та підтримці нових талантів та візіонерських фільмів, що зняті у жанрах ігрового та неігрового кіно, анімації, телесеріалів та сценаріїв.

Фото: facebook

Драма "Бачення метелика" присвячена розповіді про початок війни Росії проти України в 2014 році. У фільмі Бурковська втілила роль головної героїні - аеророзвідниці Лілії, яка повернулася із російського полону. Через образ головної героїні режисер демонструє глядачам долю українських жінок-військових, які не побоялися стати на захист Батьківщини, а також проводить аналіз як окремої людини, так і суспільства, які зіштовхнулися із війною.

Прем'єра картини відбулася на Каннському кінофестивалі у минулому році в рамках програми Особливий погляд. В Україні прем'єра пройшла під час 6-го Київського тижня критики восени 2022 року. На 13-му Одеському кінофестивалі фільм став "Найкращою повномасштабною стрічкою".

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також