RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

Всі новини

Скандал: у Києві напали на відомого правозахисника

У Києві в ніч на 16 липня на Подолі напали та пограбували голову Правління українського відділення міжнародної антикорупційної організації Transparency International Андрія Марусова.

Про це потерпілий написав на своїй сторінці в Facebook.

За словами Марусова, злочинці вкрали у нього ноутбук з документами про поточну діяльність та архівом Transparency International Україна.

"Я схильний це розцінювати як грубий тиск на українське відділення Transparency International у зв'язку з його принциповою антикорупційною діяльністю. На минулому тижні TI Україна спільно з британським відділенням організації провела семінар за участю міжнародних експертів з впровадження незалежного антикорупційного суду і громадського моніторингу корупції в сфері оборони. Крім того, ми засудили відновлення на посаді військового прокурора Костянтина Кулика, який підозрюється Національним антикорупційним бюро у незаконному збагаченні. Протягом цього ж тижня Головний військовий прокурор Анатолій Матіос та Костянтин Кулик публічно звинуватили члена правління Transparency International Україна Віталія Касько в тому, що він ніби гальмував розслідування корупційної діяльності Курченко. Зовсім недавно подібні звинувачення лунали з боку народних депутатів, близьких до оточення Сергія Пашинського, голови парламентського комітету з питань оборони і безпеки.

Я не вірю у випадковий збіг цих обставин, хоча і не маю документальних підтверджень умисного характеру крадіжки і нападів", - написав Марусов.

При цьому він підкреслив, що "співробітники патрульної поліції не затримали першого нападника, хоча напад стався в їх присутності, на очах десятка свідків".

"Ми припускаємо, що це може бути пов'язано з активізацію антикорупційної діяльності нашої організації. Очікуємо активних дій з боку Національної поліції", - прокоментував подію у своєму Facebook исполнительный директор "Transparency International Україна" Ярослав Юрчишин.

Як повідомляв "Апостроф", на початку року суд Києва ухвалив рішення про взяття під варту правозахисниці, координатора "Руху за пряме народовладдя в Україні" Наталії Лордкіпанідзе.