RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Названа нова дата відкриття київського велотреку

Оновлений київський велотрек повинні відкрити 22 квітня 2017 року.

Про це "Апострофу" розповів директор "Київського центру розвитку міського середовища" Денис Півнєв.

Зазначимо, реконструкцію київського велотреку повинні були закінчити ще навесні 2016 року, однак відкриття кілька разів відкладалося. Зокрема, влітку велосипедисти, які протестували вже майже готове покриття велотреку, залишилися ним задоволені.

"Ми тоді були змушені звернути увагу на те, що роботи по полотну не виконуються належним чином. Це було перевірено шляхом тестування велосипедами, тобто люди їхали і відчували вібрацію, нерівності. Причому це було небезпечно навіть на невисокій швидкості", - сказав "Апострофу" координатор громадської ініціативи "Новий київський велотрек" Володимир Мельник.

Активістам вдалося домогтися звільнення підрядника, який виконував роботи по велотреку.

"За рекомендацією велосипедистів запропонували іншу компанію, яка запропонувала нормальну технологію і почала робити по ній полотно. Ті місця, які були зроблені на той момент, були зроблені добре, але погодні умови змінилися, настала зима. І за такої погоди, як зараз, не можна працювати з будівельними сумішами, тому ці роботи зупинені, поки не настане більш-менш стабільна тепла погода. Тоді ці роботи відновляться. Там треба було видалити те, що наробила попередня фірма-підрядник, перед похолоданням та наносити нові суміші, вирівнювати горби, зрізати. Там у принципі на весну ще дуже великий шматок роботи по полотну", - сказав активіст.

Він зазначив, що озвучена дата відкриття є приблизною, оскільки, поки не відновилися роботи, не можна точно прорахувати графік їхнього виконання.

"І ті ділянки, які зроблені, треба ж подивитися, як вони зиму переживуть, перепади температур, сніг. І тоді вже стане зрозуміло, чи готові всі орієнтуватися на цю дату", - сказав він.