RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

У Києві проходять обшуки на вертолітному майданчику Януковича: опубліковано відео

Співробітники СБУ і ГПУ проводять 1 березня обшуки на вертолітному майданчику екс-президента Віктора Януковича, розташованої на Парковій алеї в Києві.

Про це заявили в прес-службі ГПУ.

Слідчі та працівники СБУ прибули на місце близько 11 ранку і станом на 13:30 знаходилися в будівлі.

За словами прес-секретаря глави ГПУ Лариси Сарган, обшуки проходять в рамках кримінального провадження щодо незаконного привласнення Януковичем "Межигір'я".

"Там є фірма "Амадеус", яка була замішана в угодах щодо привласнення Межигір'я. ГПУ шукає підтвердження фактів перерахування грошей на рахунки Януковича на Кіпр через цю фірму", - сказала Сарган.

На проведення обшуків на вертолітному майданчику дав дозвіл Дніпровський районний суд Києва. ГПУ вимагає від Київради анулювання дозволу на будівництво вертолітного майданчика Януковича і передачі його громаді Києва.

"Дозвіл на будівництво вертолітного майданчика підписував Олесь Довгий та будівництво проводилося під Євро-2012, однак побудувати його ніхто не встиг, і вертольоти, крім вертольота Януковича, там не сідали", - сказала Сарган.

Як повідомляв "Апостроф", в минулому році народний депутат Сергій Лещенко розповів, кому насправді належить бізнес-центр, який в народі називають "вертолітним майданчиком Януковича".

За матеріалами "ТСН", УНН"