RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

23 квітня

Всі новини

У Києві влаштували провокацію до 9 травня: опубліковано фото

На одному з мостів Києва вивісили банер із закликом відвідати акцію "Безсмертний полк" 9 травня, збори на яку заплановані біля станції метро "Арсенальна".

Фото банера опубліковано на сторінці "Наш Киев" у Facebook.

Акція "Безсмертний полк" офіційно починалася як народна ініціатива в Росії і вперше пройшла в 2012 році в місті Томськ. Пізніше акцію розпочали проводити по всій території РФ, а також в деяких інших державах.

Зазначимо, що Кремль в межах своєї пропагандистської кампанії у багатьох країнах світу активно спекулює на темі Другої світової війни і "боротьби з фашизмом". Російська пропаганда намагається монополізувати статус СРСР (і РФ як його правонаступниці на міжнародній арені) як державу-переможця у Другій світовій. Також тема "боротьби з фашизмом" активно експлуатувалася при окупації Криму і створення так званих "ДНР" і "ЛНР". Зазначимо, що один із символів кремлівської пропаганди, пов'язаний з перемогою над нацистською Німеччиною – георгіївська стрічка – широко використовувався і продовжує використовуватися сепаратистами і бойовиками Донбасу.

Акція "Безсмертний полк" є одним з головних стовпів в темі "боротьби з фашизмом", оскільки, приміром, у даній акції в 2015 і 2016 роках брав участь особисто президент РФ Володимир Путін.

Як повідомляв "Апостроф", в минулому році в Києві на акції "Безсмертний полк" стався інцидент з георгіївською стрічкою, який активно підхопили і перекрутили прокремлівські ЗМІ.