RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.55
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.55
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

Під час перестрілки у Києві поранено відомого АТОшника з Чечні: опубліковано фото і відео

Жертвою стрілянини на Подолі у Києві виявився росіянин Адам Осмаєв, якого в Росії звинувачують у замаху на президента Володимира Путіна.

Про це повідомило джерело в правоохоронних органах, передає РБК-Україна.

За даними поліції, Осмаєв з дружиною Аміною Окуєвою домовилися про інтерв'ю з нібито французьким журналістом Алексом Вернером з Le Monde у Києві на вулиці Кирилівській. При зустрічі Вернер дістав з коробки пістолет "Глок" і вистрілив в груди Осмаєву, після чого його дружина з нагородного пістолета марки ПМ чотири рази вистрілила в нападника.

Обидвох поранених було доставлено у 17 лікарню.

У той же час, "Київ оперативний" повідомив нові подробиці інциденту.

"Аміна Окуева разом з чоловіком прямували у своїх справах на своэму автомобілі #Nissan #Terrano, д.н. # KB0083. По дорозі взяли підвезти знайомого. Через пару хвилин знайомий попросив заїхати на Кирилівську, 51. Приїхавши на місце попутник почав стріляти з пістолета в водія (чоловіка), той, в свою чергу, почав відстрілюватися. Обидва випали з авто. Тоді, Аміна взяла свій нагородний пістолет від Авакова, вистрілила в нападника і той впав ", - йдеться в повідомленні видання.

Відзначимо, у березні 2014 обвинувачений в замаху на Путіна Осмаєв попросив українське громадянство. У лютому 2012 року його затримували в Одесі за підозрою в причетності до вибуху 4 січня 2012 року. Тоді під час вибуху загинув 26-річний громадянин РФ і серйозно постраждав 28-річний громадянин Казахстану. 27 лютого в СБУ заявили, що затриманням в Одесі російські і українські спецслужби попередили плани терористів з підготовки замаху на Путіна після президентських виборів в РФ.

З початком російської військової агресії проти України Осмаєв приєднався до сил АТО, а після загибелі глави добровольчого батальйону імені Джохара Дудаєва Іси Мусаєва, взяв на себе командування цим бойовим підрозділом.

Нагадаємо, в інтерв'ю "Апострофу" Аміна Окуева заявила про підготовку спецслужбами РФ і кадировцями замаху на неї та її чоловіка Адама Осмаєва. "Тому, звичайно, ми завжди насторожі, не розслабляємося, завжди намагаємося один одного прикривати, завжди озброєні", - розповіла вона.