RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Мережу розбурхала гучна новина про зв'язок кілера Осмаєва з Кадировим: опубліковані фото

Кілером, який вчора, 1 червня, здійснив у Києві замах на Адама Осмаєва і його дружину Аміна Окуеву, є пітерський бандит чеченського походження Артур Денісултанов-Курмакаев на прізвисько "Дінго", якого підозрюють у роботі кілером на президента Чечні Рамазана Кадирова.

Про це повідомляє Еспресо.TV.

Як пише видання, російський сайт "Руспрес" повідомляв, що у вбивстві у січні 2009 року у Відні колишнього охоронця Рамзана Кадирова - Умара Ісраїлова, який звинувачував президента в тортурах, було звинувачено Артур Денісултанов-Курмакаєв.

Незабаром після вбивства Ісраїлова, який подав до Європейського суду з прав людини позов проти Росії, в якому звинувачував Кадирова в тортурах і викраданні людей, було затримано Денісултанова-Курмакаєва.

Пізніше в пресу просочилася інформація, яку затриманий розповів на допиті австрійським правоохоронцям.

Зокрема, Денісултанов повідомив про список з 300 ворогів Кадирова, яких планувалося вбити. 50 осіб з цих 300 живуть в Австрії, розповів затриманий, і їм загрожує небезпека. За його словами, він нібито теж виконував волю Кадирова, який наказав переконати Ісраїлова повернутися до Чечні, а після відмови надійшов наказ убити відступника.

Запропонована зловмиснику "премія" за повернення Ісраїлова в Росію, включаючи, якщо треба, викрадення або, якщо не вийде, вбивство, становила 100 тисяч доларів США.

New York Times, яка проводила власне розслідування смерті Ісраїлова, з посиланням на офіційні свідчення Курмакаєва писала, що влітку 2008 року він незаконно проник до Європи за завданням високопоставленого чиновника з оточення Кадирова для того, щоб змусити Умара Ісраїлова відкликати свою скаргу з Страсбурга.

"Руспрес" також повідомив і біографічні дані уродженця чеченського Гудермеса Артура Денісултанова. Вперше його було засуджено у 1990 році ще в Чечено-Інгушській АРСР, коли отримав два роки за здирництво, але в лютому 1991-го вийшов за амністією, оголошеною Джохаром Дудаєвим.

Незабаром він перебрався до Петербурга, де зайнявся бізнесом, встановивши перші торгівельні точки на Московському вокзалі. За словами самого Денсісултанова, у 1995 році він дивом вижив після замаху в Москві, де його розстріляли партнери по бізнесу.

Крім того, Денісултанов "прославився" завдяки гучній історії зі своїм обміном в 1998 році на російського солдата, який знаходився в чеченському полоні. Денісултанов взяв прізвище Курмакаєв влітку 2001 року, коли одружився з сестрою відомого гатчинского бізнесмена Курмакаєва. Згодом він неодноразово змінював паспорта і прізвища.

Нагадаємо, раніше з'явилися дані про стан здоров'я прооперованого кілера, який вчинив замах на Адама Осмаєва і Аміну Окуеву.