RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

Всі новини

Ворог Польщі: в мережі розгорілася суперечка навколо вулиці в Києві, названої на честь царського генерала

Глава Українського інституту національної пам'яті (УІНП) Володимир В'ятрович здивований відсутністю претензій в польському суспільстві існуванням в Україні вулиць, названих на честь російських діячів, які відіграли про трагічну роль в історії Польщі, але у той же час дуже гострою реакцією на увічнення пам'яті українських націоналістів.

Так, користувач Олександр Піддубний запитав у Facebook у В'ятровича, чому поляки не обурює існування в Києві вулиці Багговутівській, яку назвали на честь генерала російської імперії Багговута, який жлдного відношення до України не має, але придушував польське повстання у 1830-1831 рр. проти московського царизму.

Глава УІНП зазначив на це, що рішення про перейменування вулиць в Києві повинен приймати Київська міська рада.

"Щодо обурення Шухевичем (командувачем УПА Роман Шухевич, - ред.), дивно що поляків задовольняв [радянський воєначальник Микола] Ватутін, який в 1939 році ділив Польщу з німцями", - додав В'ятрович.

Нагадаємо, 1 червня депутати Київради прийняли рішення про перейменування проспекту Генерала Ватутіна в Деснянському і Дніпровському районах столиці на честь командувача УПА Романа Шухевича.