RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

Спроба нападу на посольство Польщі у Києві: у СБУ повідомили подробиці

Акція провокаційного характеру біля будівлі консульства Польщі у центрі Києва, якій запобігли українські силовики, було замовлено спецслужбами Російської Федерації.

Про це повідомив прес-центр Служби безпеки України.

Правоохоронці затримали 29 осіб, які збиралися вчинити провокацію за грошову винагороду в розмірі тисяча гривень.

Як розповіли в СБУ, за задумом затриманого організатора акції, представники столичних спортивних клубів під виглядом молодіжної організації мали прибути до будівлі консульства і провести показову акцію з розливом червоної фарби, а також повісити і підпалити на театралізованій шибениці опудало.

Ці дії, за інформацією українських правоохоронців, мали супроводжуватися націоналістичними вигуками, підпалом піротехніки і мали на меті розпалювання міжнаціональної ворожнечі, спрямованої на загострення українсько-польських взаємин, підрив авторитету України на міжнародній арені.

Під час огляду автобуса і двох автомобілів, на яких прибули затримані, вилучено один травматичний і один газовий пістолети, холодну зброю, провокаційні транспаранти і прапори, піротехніку (фаєри), макет шибениці.

Тривають невідкладні слідчі дії.

Нагадаємо, в березні 2017 року СБУ запобігла проведенню у Львівській області антиукраїнську акцію від імені польської громади.