RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

В Україні презентували нову бойову машину "Страж": опубліковано фото і відео

У вівторок, 10 жовтня, в Києві, на міжнародній виставці "Зброя та Безпека-2017" ДК "Укроборонпром" вперше продемонстрував бойову машину підтримки танків - "Страж".

Про це інформує сайт відомства.

БМ "Страж" є результатом спільної роботи Житомирського та Київського бронетанкових заводів, разом з ДАХК Артем, що входять до складу ДК "Укроборонпром".

"Страж" призначений для вогневої підтримки танків на поле бою, забезпечення їх захисту та знищення як повітряних, так і наземних цілей - від розрахунків протитанкових ракетних комплексів, до ворожої бронетехніки і вертольотів.

Бойова машина створена на базі танка Т-64 і оснащений бойовим модулем "Дуплет". Бойову міць "Стражу" забезпечує дві автоматичні гармати ЗТМ-2, спарені з кулеметами, автоматичний гранатомет і високоточний ракетний комплекс "Бар'єр".

Крім того, на виставці були представлені й інші види техніки.

Як повідомляв "Апостроф", на міжнародній оборонній виставці AUSA-2017, яка проходить у Вашингтоні (США), вперше представлена українська військова техніка.

Нагадаємо, ДП "Одеський авіаційний завод", що входить до складу ДК "Укроборонпром" розробило новий легкий 4-місний одномоторний літак, який отримав назву Y1 "Дельфін".