RU  UA  EN

Понеділок, 24 червня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 червня

Всі новини

Затримали з купою порушень: соцмережі обурив свавілля поліції в Києві

Вчора, 25 січня, близько 22:00 в Києві співробітники поліції незаконно затримали чоловіка начальниця юридичного відділу "Центру протидії корупції" Олени Щербан.

Про це заявив глава ЦПК Віталій Шабунін.

За його словами, чоловік сів за кермо свого авто біля магазину, який розташований недалеко від його будинку, і вже по дорозі помітив машину поліції, яка слідувала за ним.

"Поліцейські довели машину чоловіка нашої Олени прямо до двору і там одразу ж почали його заламувати на її очах та в присутності сусідів. Поліцейські повідомили, що машина перебувала в орієнтуванні. Попри питання нашої колеги і намагання зсувати ситуацію на місці, її чоловіка затримали і відвезли у невідомому напрямку без жодних пояснень", - зауважив Шабунін, додавши, що інцидент був знятий на камеру.

Як пише Шабунін, на чоловіка склали два протоколи про адміністративні правопорушення: водіння в нетверезому стані і відмову зупинитися на вимогу поліції. Дані протоколи, підкреслив глава ЦПК, були складені з порушеннями та без присутності понятих.

Також чоловік без присутності адвоката відмовився проходити експертизу на наявність алкоголю в крові, а після приїзду адвоката поліція відмовила у проведенні даної експертизи.

Крім цього, на вимогу адвоката поліцейські відмовилися показувати і надавати відео зі своїх камер.

Чоловіка після цього відпустили. Шабунін анонсував подальші розгляди щодо інциденту в суді.

Як повідомляв "Апостроф", 25 січня в Києві затримали членів організованого злочинного угруповання, куди входили діючі співробітники кримінальної поліції.