RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

Всі новини

Скандал з радянськими прапорами на параді в Кривому Розі: стало відомо про важливе рішення по командиру Нацгвардії

Командира військової частини, чиї підлеглі на заході з нагоди святкування 74-ї річниці визволення Кривого Рогу від нацистської Німеччини пройшли з прапорами з радянськими прапорами, понизили в посаді.

Про це повідомляє "Слідство.інфо" з посиланням на відповідь командувача НГУ генерал-полковника Юрія Аллерова.

"Повідомляємо, що за даним фактом Головним управлінням НГУ було проведено службове розслідування. За його підсумками до дисциплінарної відповідальності притягнуто начальника Центрального територіального управління Національної гвардії України, командира військової частини 3011 Центрального ОТО розглянуто на вищій атестаційній комісії Головного управління НГУ, за рішенням якої його понижено у посаді", - сказано в документі.

Також за фактом використання прапорів із радянською символікою поліція почала розслідування за ст. 436-1 КК України (розповсюдження комуністичної символіки, пропаганда комуністичного і націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів).

Нагадаємо, 22 лютого в Кривому Розі під час святкування 74-ї річниці визволення міста від нацистської Німеччини пройшли святкові заходи, на яких разом з прапорами України були використані прапори з радянською символікою. Це стало порушенням закону "Про засудження комуністичного і націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні і заборону пропаганди їх символіки".

Як повідомляв "Апостроф", в Одесі патрульні поліцейські і активісти затримали водіїв та пасажирів автомобілів через радянську символіку.