RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Напад на кіборга в Києві: з'явилися несподівані дані про замовника

Організатором нападу на учасника АТО, захисника Донецького аеропорту Дмитра Вербича є громадянин Росії, який покинув територію України в п'ятницю, 4 травня, і ховається в Польщі.

Про це повідомляє прес-центр СБУ.

"Оперативники спецслужби задокументували, що організатором нападу на учасника АТО є громадянин Росії, який покинув територію України 4 травня і ховається в Польщі. Всіх фігурантів справи встановлено і для проведення невідкладних слідчих дій вони будуть доставлені до Києва. Досудове слідство триває. Встановлено, що більшість нападників виїхали до Харкова, де за інформацією СБУ були затримані співробітниками поліції", - йдеться в заяві відомства.

Крім того, адвокат постраждалого Дмитра Вербича Наталія Фещік Громадському розповіла, що серед затриманих лише одна жінка причетна до нападу. Саме її везуть до Києва, щоб вибрати запобіжний захід.

"Так. Тільки одна із затриманих причетна до нападу. Це точна інформація. Я говорила з начальником карного розшуку. Її везуть до Києва. 7-8 травня має вирішуватися питання про застосування запобіжного заходу", - уточнила адвокат.

За словами адвоката, інші затримані не мають ніякого відношення до вчинення злочину. Вона також зазначила, що місцезнаходження інших чотирьох нападників поки нічого невідомо.

Як повідомляв "Апостроф", раніше з'явилися фото і цікаві подробиці про нападників на кіборга.