RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

Всі новини

У Києві знову розгорається скандал навколо легендарних графіті "Ікони революції": опубліковано відео

У Києві невідомий наніс на графіті "Іконам революції", які знаходяться на вулиці Грушевського, слова "Fake".

Відповідне відео на своїй сторінці в Facebook опублікував автор оригінальних графіті, соціальний художник Sociopath.

На ролику можна побачити, як людина в капюшоні підходить до кожної з "ікон" часів Революції Гідності і великими червоними літерами наносить з балончика слова "fake", - "підробка".

"Сьогодні вранці отримав це відео. Хтось вирішив таким чином нагадати міністру Нищуку, що за свої слова потрібно відповідати. Я, пане міністре, теж нагадаю Вам нашу другу зустріч, коли Ви сказали, що репутація для Вас важлива. Але зараз вона виглядає як стіна на Грушевського - фейкова, як і вся політика Вашої влади", - прокоментував відео художник.

Варто зауважити, що в ГУНП Києва задокументували інцидент і проводять опитування очевидців для встановлення осіб невідомих, які зробили написи на відновлених графіті часів Майдану. Вирішується питання про кваліфікацію правопорушення.

Як повідомляв "Апостроф", в жовтні 2017 року невідомі стерли з фасаду магазину елітних меблів "Емпоріум" на Грушевського в Києві графіті часів Революції Гідності.

Пізніше група художників знову нанесла на тому ж місці малюнки з відомими українськими письменниками в образі революціонерів, при тому, що автор графіті Sociopath домовлявся з главою Мінкульту Євгеном Нищуком відновити їх в первісному вигляді.