RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Ківа на мітингу закликав САП порушити справи проти Порошенка і Ситника

Президент Петро Порошенко і голова НАБУ Артем Ситник повинні бути притягнуті до кримінальної відповідальності.

Про це на мітингу біля стін Спеціалізованої антикорупційної прокуратури заявив голова Соціалістичної партії України Ілля Кива, передає прес-служба політсили.

«Коли більше 10 тисяч хлопців лягли в землю на Донбасі, корупція знищує країну. У всіх корупціонерів повинні бути обличчя та імена. Це Порошенко і його поплічники. Вони створили нібито антикорупційні органи, які знищують майбутнє країни. Я звинувачую Порошенко у геноциді народу. Я звинувачую директора НАБУ Артема Ситника у саботажі боротьби з корупцією. НАБУ не здатне боротися з корупцією у верхах, оскільки при Ситнику воно саме стало корумпованим органом», — сказав він.

Кива зазначив, що НАБУ лише витрачає бюджетні гроші, але не веде боротьбу з корупцією.

«На НАБУ виділяється мільярд гривень на рік. Але що ми бачимо? Жодної завершеної справи. Ми бачимо нічні візити Ситника до Порошенка. Ми бачимо тільки дорогі автомобілі й офшорні рахунки. 4 мільярди за 4 роки пішли коту під хвіст. Україна перетворилася на кладовище, на якому ростуть тільки магазини «Рошен». Я вимагаю від Назара Холодницького порушення кримінальних справ проти Порошенка та Ситника. Проти тих, хто узурпував владу в нашій країні», — заявив лідер СПУ.

ВАрто відмітити, що під час мітингу СПУ біля стін САП сталася провокація. Група антикорупціонерів на чолі з Віталієм Шабуніним спробували зірвати акцію. Мітингувальники з обох сторін закидали Шабуніна та Киву зеленкою.

«Шабунін завжди був провокатором. Сьогодні він став ще однією дешевою маріонеткою в руках Порошенка. Вони намагаються заткнути нам рот. Але народ не заткнеш. Ми прийшли до САП, щоб вимагати виконання їх зобов’язань щодо боротьби з корупцією. Бо НАБУ перебуває «під ковпаком» у Порошенка. Ми вимагаємо і будемо вимагати притягнення до відповідальності корупціонерів. Всі вони, починаючи від Порошенка і Ситника, повинні сісти на нари!», — сказав з цього приводу Ілля Кива.