RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Скандал з виселенням художників з будівлі в центрі Києва: актвісти виступили з вимогами

Активісти виступили з низкою вимог в зв'язку з тим, що колишній глава Державної фіскальної служби України Роман Насиров отримав контроль над будівлею в центрі Києва за адресою вулиця Рейтарська, 8Б.

Список вимог на своїй сторінці в Facebook опублікував київський активіст Назарій Кравченко.

Нагадаємо, раніше в цій будівлі збиралися художники, письменники та інші творчі особистості. За їхніми словами, у них було досягнуто домовленостей з попередніми власниками будівлі.

"Арт простір переходить в статус речового доказу! Після закриття арт центру EDUCATORIUM під загрозою виселення опинилися інші культурні установи, розташовані за адресою Рейтарська 8-Б. Як стало відомо, будівля на Рейтарській 8-Б визнані речовими доказами згідно з постановою від 31 жовтня 2017 року . Тому ми беремо під контроль комунальну будівлю до виконання судового рішення і наших вимог!

Наші вимоги!

1. Заповідна зона ул.Рейтарская, Георгіївський провулок - недоторканні.

2. Музей - засновнику Українського Герба і Національної Академії мистецтв і архітектури - Георгію Нарбуту, який жив і працював в Георгіївському провулку 11.

3. Паркова зона на Рейтарській 8-Б: парк - як локація для сімейного та туристичного відпочинку з дитячим майданчиком і літнім кінотеатром.

4. Художній кластер - в який увійдуть митці з цікавими мистецькими, медійними та освітніми проектами, галереями, авторськими майстернями.

5. Створення артшколи сучасних мистецтв на базі кластера.

6. Створення громадського проекту - Рейтарська співтовариство.

7. Самоврядування в повному обсязі ", - написав активіст.

Нагадаємо, раніше Назарій Кравченко розповів, що будівля під свій контроль отримав Олександр Глімбоцька - тесть екс-глави УКРІНФОРМ Насирова. Він також розкрив цікаві деталі: поруч стоїть лікарня, яку продали на аукціоні. Як тільки було оголошено переможця, то будівля спробували підпалити. Випадковий очевидець вчасно помітив пожежу і його встигли загасити. Активіст вважає, що у Насирова є певні плани на зазначені будівлі.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: СуспільствоКиїв
Теги: