RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

​У Києві ввели заборону на нічний продаж алкоголю: подробиці

У Києві з 23.00 до 10.00 діятиме заборона на продаж алкогольних напоїв в магазинах і МАФах.

Про це повідомляє УНІАН.

Автор законопроекту депутат Владислав Михайленко нагадав, що в 2016 році Київрада вже намагався ввести заборону на нічний продаж алкоголю.

"На жаль, через серйозне алкогольне лобі ініціативу затягали по судах, через що підприємці просто відмовилися виконувати наше рішення. Цього року ВРУ прийняла відповідний закон, який вже підписаний президентом України. І тепер ми можемо стати першою міською радою, яка прийме відповідне рішення на виконання нового закону України. Цей закон дає нам з вами офіційне повноваження обмежувати продаж алкоголю в часі в нашому місті", - підкреслив Михайленко.

Згідно з інформацією, рішення було підтримано 77 з 85 депутатів і практично не обговорювалося.

Відомо, що заборона не поширюється на ресторани, кафе, бари, заклади громадського харчування.

Дотримуючись рішення, Департамент промисловості та підприємництва повинен довести вимоги цього рішення до відома всіх суб'єктів підприємництва, а також здійснювати контроль за його виконанням.

Київрада також вирішила рекомендувати Нацполіціі активізувати роботу по контролю за дотриманням вимог відповідного законодавства. У свою чергу контролюючим органам рекомендовано вжити заходів щодо підприємців, які не виконуватимуть рішення, в тому числі шляхом звернення до відповідного органу ліцензування із рекомендацією про позбавлення суб'єкта господарювання ліцензії на право здійснення роздрібної торгівлі алкогольними напоями.

Під час обговорення частина депутатського корпусу пропонувала дозволити продаж алкоголю з 8.00 ранку, а не з 10.00, пояснюючи це тим, що багато людей вранці по дорозі на роботу здійснюють закупівлі продуктів харчування і одночасно запаси алкогольних напоїв.

Так само люди звикли скуповуватися у вихідні по дорозі на дачу або в місця відпочинку. При цьому вони не є порушниками порядку в місті, але їх обмежують. Але більшість підтримала позицію доопрацювати окремо таку правку і внести її в рішення пізніше, на іншому засіданні Київради.

Як повідомляв "Апостроф", в Україні істотно подорожчають алкогольні напої.