RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

СБУ знайшла "сміливця", який катався по Києву на номерах "ДНР": подробиці і фото

У Києві СБУ знайшли водія машини з номерними знаками, на яких було зображено символіку так званої "ДНР".

Про це повідомляє прес-центр СБУ в Facebook.

Уточнюється, що автомобілем зацікавилися після того, як напередодні в соцмережах з'явилися його фотографії і обурені репліки киян. Менше, ніж за добу, контррозвідники СБУ знайшли автомобіль.

Водієм, який перебував за кермом авто, виявився колишній співробітник МВС України, який зараз працює в одній із страхових компаній. Чоловік пояснив, що машина перебувала в розшуку з 2014 року і була знайдена Інтерполом на території Росії. Місцеві правоохоронці передали авто представнику страхової фірми, який і доставив його в Україну.

"Під час перетину російсько-українського кордону він зняв номерні знаки так званої "ДНР", але при в'їзді в Київ знову встановив їх, за його словами, "для забезпечення відповідності реєстраційних автомобільних номерів пакету документів на зазначену машину, виданих російськими представниками Інтерполу, на випадок зупинки транспортного засобу для перевірки співробітниками поліції України", - привели пояснення водія представники СБУ.

Разом з тим працівники спецслужби відзначили, що працівник страхової компанії свідомо намагався заховати автомобіль після поширення інформації про нього, що ускладнювало пошук транспортного засобу. "В даний час здійснюється комплекс заходів з перевірки наданих їм пояснень, а також встановлення його можливої причетності до терористичної діяльності", - йдеться в повідомленні спецслужби.

Як повідомляв "Апостроф", раніше СБУ спіймала соратника підірваного ватажка "ДНР".