RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

У школі Києва дівчинка впала в кому після небезпечного інциденту: подробиці і фото

У школі № 69 Києва стався небезпечний інцидент: першокласниця впала в кому після нападу незрозумілої природи, який трапився в шкільній їдальні.

Про це пишуть Факти.

За однією з версій, якої дотримуються учні та батьки, Аїшу Суліман вдарило струмом від несправного металевого столу з підігрівом.

Як розповіли діти, присутні під час НП, дівчинка хотіла взяти булочку, але раптово пронизливо закричала і близько 10 секунд не могла відірвати руку від столу. Після цього Аїша пережила клінічну смерть і впала в кому.

Мама потерпілої, Марина, згадує, що в той фатальний день їй зателефонувала вчителька і сказала, що Аїші погано і її потрібно забрати додому.

"Забігаю туди, а Аїша лежить на столі, не дихає. Її відкриті очі були залиті кров'ю. Вона перебувала в такому стані 23 хвилини. Лікарі навіть зафіксували клінічну смерть", - цитує видання маму дівчинки.

Один із старшокласників розповів, як все відбувалося.

"Вона кричала на всю їдальню! Ми з нею стояли в одній черзі. Я бачив, як ця дівчинка схопилася за металевий роздатковий стіл - в ту ж секунду здригнулася і закричала. Всі злякалися і відбігли вбік. А вона продовжувала кричати і ... не могла відірвати руку від столу. Секунд через десять вона втратила свідомість. Один хлопчик в черзі сказав, що його теж ударило струмом", - повідомив очевидець того, що сталося, старшокласник Стефан.

За словами матері дівчинки, спочатку їй поставили діагноз - кома третього ступеня.

"Перші три дні Аїша була в глибокій комі. На 16-й день доньку перевели в неврологію, і лікар назвав її стан вегетативним. Іншими словами, у неї збереглися деякі рефлекси, але пошкодження мозку дуже серйозні. Зараз дочка вдома, її стан не покращився. Зрідка вона говорить щось схоже на "мама" або по її щоках течуть сльози. У ці моменти мені здається, що вона зі мною. Але потім вона знову перестає реагувати", - розповіла вона.

Незважаючи на свідчення очевидців і дві чорні точки на долоньці дівчинки, які деякі медики назвали електрометкою, адміністрація навчального закладу заперечує удар струмом.

За їх словами, у Аїші були проблеми з серцем, хоча регулярні медогляди не виявлено у постраждалої ніяких патологій. Крім цього, удар струмом спростовують і лікарі.

"Діти-очевидці стверджували, що дитину вдарило струмом, лікарі цю версію спростували. Висновки однієї з трьох комісій мамі Аїші не надали, посилаючись на заборону районного управління освіти", - пишуть ЗМІ.

Примітно також і те, що і директор, і медсестра, яка реанімувала першокласницю до прибуття швидкої, звільнилися відразу після події. За фактом події в поліції відкрили кримінальне провадження, але офіційної судмедекспертизи ще не призначили.

З моменту трагічного дня в школі пройшло вже майже півроку, проте ніяких видимих поліпшень в стані школярки немає.

"Аїша вже вдома, і лікарі не знають, скільки часу вона пробуде в вегетативному стані. На відновлення можуть піти місяці, а можливо, й роки. Я розумію, що розслідування ніяк не вплине на стан Аїші, але буду наполягати на ньому. Я привела в школу здорову дитину, а забрала її в стані коми після клінічної смерті. Старі столи з підігрівом є в багатьох їдальнях, і не факт, що всюди дотримуються правил безпеки", - поділилася Марина Суліман.

Як повідомляв "Апостроф", раніше 16 жовтня, в школі Запоріжжя учень розпорошив газовий балончик, через що близько десяти дітей опинилися в лікарні.