RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

СБУ зловила в Києві мережевого агента Путіна: опубліковано відео

Співробітники Служби безпеки України спіймали в Києві адміністратора антиукраїнських інтернет-спільнот у соцмережах, який працював під кураторством спецслужб Росії.

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Як зазначається, чоловік адміністрував антиукраїнські спільноти у соцмережах, а також за грошову винагороду отримував доступ до так званих "рекламних кабінетів" акаунтів українських користувачів соціальних мереж Facebook та Twitter.

"За задумом замовників у такий спосіб зловмисник повинен був маніпулювати свідомістю українських виборців в інтересах Кремля", - зауважили в СБУ.

Також співробітники СБУ виявили ще понад триста акаунтів, які мали бути використані у ході президентської виборчої кампанії в Україні, просуваючи вигідну російській стороні політичну рекламу. У соцмережах також планувалося поширювати тенденційну та фейкову інформацію для дискредитації української влади і правоохоронних органів.

В прес-службі додали, що усю інформацію про фейкові аканти було передано адміністрації соціальних мереж Facebook і Twitter.

В СБУ зазначили, що після того, як Facebook посилив політику безпеки, заборонивши розповсюджувати в українському сегменті політичну рекламу зі сторінок, що адмініструються з-за меж України, спецслужби Росії намагаються купувати існуючі акаунти українських громадян. При цьому користувачам надходять комерційні пропозиції від осіб, за якими насправді стоїть російська "фабрика тролів" ‒ ТОВ "Агентство Інтернет Досліджень".

Як повідомляв "Апостроф", раніше СБУ затримала в Одесі агента Москви, який готував теракт.