RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Кінець епохи: в Києві почнуть зносити скандальний міст

У суботу, 16 березня, в Києві почнуться роботи зі знесення Шулявського моста і реконструкції транспортної розв'язки.

Рух по мосту було перекрито в ніч з 15 на 16 березня.

Раніше було опубліковано схему об'їзду "багатостраждального" моста на час будівельних робіт.

Проект будівництва шляхопроводу на Шулявці був прийнятий в 1960 році. За 4 роки міст вже був завершений, а через два десятка років відбулася його перша реконструкція, яка затягнулася на роки.

Перша НП на Шулявському мосту сталася в 2005 році. Тоді під мостом сталася перша масштабна пожежа - горів сумнозвісний секонд хенд. Крім цього, надзвичайна ситуація повторилася в 2006 і 2007 роках, в результаті чого опори та інші конструкції були істотно пошкоджені. В результаті останньої пожежі він втратив 30% несучої здатності.

У квітні 2007-го реконструкцію шляхопроводу в КМДА оцінили в 5 млн грн. Через кілька місяців відповідний проект був представлений. Згідно з ним, до 2009 року проїжджа частина шляхопроводу повинна була розширитися до 8 смуг. У листопаді того ж року тодішній мер Києва Леонід Черновецький підписав розпорядження про початок реконструкції транспортної розв'язки на Шулявці. Після цього проект реконструкції моста змінювався кілька разів: спочатку він був представлений в інституті "Київпроект", потім - в "Київдормістпроект", пізніше - в "Київавтодорі".

Вже через чотири роки, восени 2013 року шляхопровід визнали обмежено придатним до експлуатації. У липні 2015 року КП "Київавтодор" визнало Шулявський міст таким, що знаходиться в аварійному стані і потребує термінового ремонту. Тоді ж підприємством була замовлена розробка проектної документації реконструкції транспортного вузла у метро "Шулявська". Однак втілити задумане не вдалося: 27 лютого на мосту обвалилася пішохідна частина. На щастя, обійшлося без жертв, оскільки інцидент стався вночі.

Як повідомляв "Апостроф", восени 2018 року стало відомо, що буде проведена повна реконструкція транспортної розв'язки, а сам Шулявський міст буде демонтований. 1 березня 2019 року відомою точна дата закриття моста і початку будівельних робіт - 16 березня.