RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

У Києві тітушки розгромили захоплений вночі спортклуб: фото, відео і подробиці

Вночі на вівторок, 23 квітня в Києві група невідомих осіб захопила приміщення спортивного клубу "Схід" на вул. Бориспільській.

Про це повідомляє видання "Лівий берег".

Місцеві активісти розповіли пресі, що "тітушки", які прибули на місце для рейдерського захоплення, "побили охорону і закрилися всередині". За їхніми заявами, бандити розібрали інвентар спортклубу, розламали підлогу, щоб спорудити барикаду на випадок можливої "облоги" вранці.

Активісти до ранку подзвонили в поліцію і перекрили дорожній рух до прибуття правоохоронців. Також ними були опубліковані відео пошкоджень приміщення, учинених загарбниками.

Поліцейські після прибуття взялися затримувати учасників обох сторін конфлікту - і рейдерів, які захоплювали будівлю і протестуючих активістів. Видання опублікувало фото масових затримань.

Близько 12 години стало відомо, що спортклуб звільнений від "тітушок", всього було затримано близько 40 осіб. Паблік "Київ оперативний" показав фото всередині приміщення.

У 2017 році також була зафіксована спроба захопити спортклуб на Бориспільській. Тоді на захист спорткомплексу стали місцеві активісти, в ході бійки з "тітушками" одна людина отримала ножове поранення, ще одна була поранена з травматичної зброї. Захисники клубу "Схід" зажадали від влади повернути клуб в комунальну власність, після чого КМДА прийняла таке рішення.

Як раніше повідомляв "Апостроф", в кінці минулого року близько 40 невідомих у балаклавах без розпізнавальних знаків захопили територію, що належить ТОВ "ЗЗЖБК№1" (Запоріжжя).