RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Активісти повідомили главі МВС про спробу захоплення росіянами офісної будівлі в Києві

Кримінальне угруповання вихідців з кавказького регіону Російської Федерації спробувало захопити офісну будівлю на вул. Лобановського, 4а в Києві.

Про це повідомили представники громадської організації "Фонд правозахисних та антикорупційних ініціатив" в зверненні для міністра МВС, передає Realist.

Активісти розповіли, що росіяни діяли через своїх помічників, які проживають в ОРДЛО. Ті міняли записи в Держреєстрі прав на нерухоме майно, а члени угруповання намагалися захопити об'єкт.

Однією з жертв такого захоплення став будинок по вулиці Лобановського, де знаходяться, зокрема, ресторан і салон краси. Приміщення цього будинку інвестори придбали в 2018 році, але через кілька місяців з'явилися "нові власники": в липні в офісний центр приїхали провокатори і заявили, що будівля нібито належить ТОВ "Асад Девелопмент" - компанії зареєстрованої за два дні до зазначених подій. Реєстратор Київської філії комунального підприємства "Реєстрація нерухомості" Маріанна Вітько (Фазлиєва), яка зареєстрована в Пісках Донецької області, оформила на компанію права власності на приміщення будівлі. Його власники звернулися до Мін'юсту, в поліцію і суд, вказавши на ознаки шахрайства.

Поліція Києва відкрила два кримінальні виробництва. З позовами до "Асад Девелопмент" звернулися майже всі власники комерційних приміщень. Деяким з власників вдалося відновити права на приміщення, але в жовтні нерухомість переоформив реєстратор комунального підприємства "Реєстраційний центр реєстрації нерухомості та бізнесу" Мутайламов Шаміль Ахмедбашіровіч, житель міста Луганськ.

"22 квітня 2019 державний реєстратор КП "Реєстратор" Нікітіна Юлія Володимирівна реєструє право власності на нерухомість на Абдувахобова Гайратжона Абдумановича. Нотаріус Криворучко Віктор Петрович приймає рішення про державну реєстрацію прав власності на Мірзоєва Аслана Магомедовича, уродженця Росії, жителя міста Алчевська Луганської області. Підстава - договір купівлі-продажу між Абдувахобовим і Мірзоєвим", - розповідають в організації.

У травні 2019 законні власники відновлюють записи про реєстрацію, але 23 травня 2019 року Мірзоєв звертається до Окружного адмінсуду Києва з позовом до Міністерства юстиції, вимагаючи скасувати наказ про відновлення записів.

Також злочинці робили спроби фізичного захоплення приміщень (ресторану) - понад 40 осіб вихідців з кавказької Росії приїжджали в будинок, погрожували зброєю.

"Рейдери затопили водою перший і другий поверхи будівлі, зруйнували окремі стіни на цих поверхах, постійно відключають електроенергію і воду. Подано заяву про злочин в ГУНП в Києві. На місце викликалася поліція, але впливу на бандитів це не справило. Бандити мають номери телефонів членів сімей власників приміщень, постійно погрожують фізичною розправою, натякають, що знають про їхніх дітей. Стверджують, що готові вчинити будь-який злочин. Завдяки зв'язкам з ОРДЛО, у них немає проблем зі зброєю, вони можуть сховатися на непідконтрольних територіях", - пишуть активісти.

За їхніми даними, на чолі угруповання може стояти громадянин РФ, дагестанець на прізвисько "Нурік", який заявляв власникам та орендарям, що законно придбав будинок.

"Правоохоронці не помічають, що мають справу зі справжнім злочинним угрупованням, яке пов'язане з Росією і ОРДЛО", - стверджують активісти.

Громадська організація закликала міністра внутрішніх справ Арсена Авакова доручити керівництву Національної поліції "взяти справу під особистий контроль, встановити і перевірити членів злочинного угруповання на причетність до терористичної та іншої протиправної діяльності, в т. ч. на території ОРДЛО, "роботи" в інтересах спецслужб країни-агресора РФ".