RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.80
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  38.80
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

Замішані бандити і копи: в Києві скандал через побиття відомого правозахисника

Правозахисника Едуарда Багірова побили, утримували силою в одному з кафе Києва, а також погрожували вбивством йому і членам його сім'ї.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомила дружина Багірова, Анна.

За її словами, Едуарда Багірова незаконно утримували двоє співробітників поліції і кримінальний авторитет Олег Б. зі своїми підлеглими.

"Його били, забрали паспорт і документи на машину. Погрожували вбивством йому і членам нашої сім'ї", - написала Анна.

Жінка зазначила, що зв'язалася з начальником поліції Києва і за його наказом правоохоронці Оболонського району звільнили Едуарда. Також був затриманий і "ватажок банди здирників".

За інформацією видання "Obozrevatel", інцидент стався в Оболонському районі Києва, в кафе "Десант" на вул. Прирічній. Близько 18 години в поліцію зателефонувала Ганна Багірова і повідомила, що її чоловіка незаконно утримують в закладі.

На місце відразу ж виїхало кілька нарядів поліції і слідчо-оперативна група (СОГ).

Як з'ясувалося, правозахисник приїхав в кафе о 17 годині на зустріч з Олегом Крапівіним, який також відомий в кримінальних колах як Олег Бакінський.

Разом з Крапівіним було ще кілька його "соратників" і охоронці.

Розмова Багірова і Крапівіна відбувався на підвищених тонах, потім "авторитет" і його люди нібито кілька разів ударили правозахисника - Крапівін ніби-то вимагав віддати взяті Багіровим в борг 30 тисяч доларів.

Свідки з азербайджанської діаспори, які приїхали з "авторитетом", повідомили правоохоронцям, що Багірова ніхто незаконно не утримував. А співробітники закладу заявили, що нічого не бачили.

Джерело видання стверджує, що у Багірова давно були "певні проблеми з бізнесом".

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", 11 червня у Вінниці по-звірячому побили активіста місцевого осередку партії "Громадянська позиція" Олександра Комарницького за те, що він відмовився бути понятим.