RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

В Україні придумали відповідь для "листоноші" Путіна в Києві

Головному редактору "Еха Москви" Олексію Венедіктову, який привіз президентові Володимиру Зеленському лист від матері заарештованого Кирила Вишинського, запропонували відвезти назад в Росію листи від матерів українських політв'язнів і військовополонених.

Таку пропозицію на своїй сторінці в Facebook зробив відомий письменник Андрій Курков.

За словами Куркова, якщо Венедіктов "взявся працювати листоношею", то йому слід виконати ще одне доручення.

"Главред "Еха Москви" Венедіктов привіз Зеленському лист від матері Вишинського. Я сподіваюся, йому вже підготували мішок листів від матерів українських заручників у російських в'язницях? Взявся працювати листоношею, нехай вже попрацює в обидва кінці і занесе мішок листів Путіну і теж почекає відповіді під дверима", - написав Курков.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", 15 травня 2018 року журналіста "РІА Новини Україна" Кирила Вишинського затримали в Києві прямо на вулиці поруч з його будинком. Обшуки також провели і в офісі російського пропагандистського видання.

Такі дії в Генпрокуратурі пояснили наявністю доказів, які б свідчили про державну зраду в роботі російського інформагентства.

Пізніше затриманому керівнику агентства "РІА Новини України" Кирилу Вишинському оголосили про підозру у вчиненні державної зради.

Херсонський міський суд продовжив арешт затриманого Кирила Вишинського до 28 грудня. Проте 3 липня 2019 року Подільський райсуд Києва ухвалив рішення відкласти розгляд справи проти російського пропагандиста.