RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

ПЦУ провела перший хресний хід у День хрещення Русі: яскраві фото та відео

У неділю, 28 липня, Православна церква України провела свій перший хресний хід до Дня Хрещення Київської Русі.

Про це повідомляє "24 канал".

Очолив всі святкові заходи предстоятель ПЦУ, митрополит Епіфаній. Вони почалися з літургії на території Софії Київської. Щоб взяти участь в заході в центр столиці прибуло близько 15 тисячі віруючих з різних куточків країни.

"Сьогодні ми, як і багато поколінь перед нами, користуємося плодами справ святого Володимира, можливо, навіть належним чином не замислюючись над тим, яку роль зіграв цей святий в житті нашого народу, а значить - кожного з нас. 1031 рік тому ми духовно об'єдналися в православній вірі. Сьогодні ж радісно святкуємо в єдиній сім'ї помісної Православної Церкви України", - сказав митрополит Епіфаній після святої літургії.

Також святкові заходи з нагоди хрещення Русі відвідав колишній президент України і лідер партії "Європейська солідарність" Петро Порошенко.

"Україна повернула собі велику спадщину Володимира Великого, хрестителя Київської Русі-України. І ніхто не змусить нас від нього відректися", - підкреслив він.

Після служби віруючі разом зі священиками почали хресний хід від Софії Київської через Володимирський проїзд, Михайлівську площу, вулицю Трьохсвятительську в парк "Володимирська гірка".

Там біля пам'ятника рівноапостольному князю Володимиру пройшов молебень до 1031-річчя від Дня хрещення Київської Русі.

Нагадаємо, порядок і безпеку присутніх контролюють правоохоронці, які несуть службу в посиленому режимі.

Свої вітання з нагоди свята передав українській церкві Вселенський патріарх Варфоломій.

"З Константинопольської церкви, яка народила і відродила весь український народ і його квінтесенцію - церковну свідомість, перебуваючи в кількох метрах від того місця, де хрестилася свята княгиня Ольга, з надзвичайною честю і радістю посилаємо патріарші благословення і наші побажання всьому божому народові", - йдеться у зверненні, яке зачитав голова делегації Константинопольського патріархату в Україні митрополит Гальський Еммануїл.

Як повідомляв "Апостроф", в Києві в День хрещення Русі в центрі обмежили рух транспорту.