RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Як виглядає з висоти один з головних "втомлених" мостів Києва: опубліковано фото і відео

У Києві зняли з висоти аварійний міст Патона, який також є пам'ятником архітектури.

Про це повідомляє видання "Інформатор".

Міст Патона - один з ключових шляхопроводів, що з'єднують береги Дніпра. Вести капітальний ремонт на ньому практично неможливо, тому що він має статус архітектурної спадщини Києва.

На перший погляд стан мосту задовільний - яскрава дорожня розмітка та монотонність асфальту. Однак "всередині" шляхопровід аварійний: опори покриті іржею, а в деяких місцях металева огорожа і основна конструкція відокремилися один від одного, перила поламані.

За словами генерального директора "Київавтодору" Олександра Густелева, підприємство неодноразово зверталося до Міністерства культури і Національної академії наук з проханням вивести міст зі статусу пам'ятника на час реконструкції і ретельного огляду споруди. Однак незважаючи на всі спільні засідання позитивної відповіді не дали.

Як повідомляв "Апостроф" 24 червня з Південного шляхопроводу в столиці обвалилося бетонне покриття і впало на проїжджаючий під ним автомобіль.

Пізніше м ер Києва Віталій Кличко звільнив виконуючого обов'язки директора КП "Київавтошляхміст" Дмитра Котлубея через НП з мостом на Осокорках.