RU  UA  EN

Вівторок, 16 квітня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 квітня

Всі новини

Герой або терорист: в мережі розгорілася суперечка навколо захоплення моста в Києві

Українці в мережі активно обговорюють вчинок військовослужбовця Олексія Белько, який увечері 18 вересня заблокував міст Метро в Києві і погрожував його підірвати.

У КИЄВІ ОЗБРОЄНИЙ ЧОЛОВІК ПОГРОЖУВАВ ПІДІРВАТИ МОСТ: УСІ ПОДРОБИЦІ

За попередніми даними, Белько вимагав "зупинити капітуляцію на Донбасі". У той же час, за іншими джерелами, його вчинок був обумовлений особистими мотивами.

Учасник бойових дій на Донбасі Роман Семисал на своїй сторінці в Facebook розповів, що був знайомий з Олексієм.

"Я не знав іще, які вимоги він висував, але здогадувався. Потім прочитав, що Олексій вимагає від нової влади припинити капітуляцію на Донбасі... Я не схвалюю його вчинку, але на сто відсотків поділяю його позицію: те, що робить теперішня влада - відведення військ, формула Штайнмаєра, ганебний обмін полоненими, розмови про потепління стосунків з РФ, припинення співпраці з американськими військовими інструкторами - це капітуляція! Не за це Олексій наражав себе на смерть на війні. Я його не виправдовую, але розумію його відчай і біль. Біль солдата, якого зраджує Батьківщина", - пише Семисал.

У той же час, інші користувачі негативно сприйняли дії Белько. Деякі відзначають, що не варто "розганяти зраду" і критикувати керівництво України за дії в бік вирішення конфлікту на Донбасі. Інші ж вважають, що незалежно від мотивації військового - загроза тероризму в центрі столиці недопустима.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", увечері 18 вересня в Києві через чоловіка, який перекрив міст Метро і погрожував його підірвати, настав транспортний колапс: дороги зупинилися в пробках, а станції метро переповнені.