RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

У забудовників трьох житлових комплексів під Києвом проводять обшуки: опубліковано фото

У четвер, 19 вересня, поліція і прокуратура провела обшуки у підозрюваних організаторів і виконавців шахрайських схем будівництва трьох житлових комплексів, розташованих під Києвом в місті Ірпінь.

Про це повідомляє глава поліції Київської області Андрій Нєбитов в Facebook.

За його словами, мова йде про житлові комплекси "Фрешсіті", "Панорамний 2" і "Княжий двір". Забудовник всіх цих комплексів за інформацією сайту "lun.ua" - фірма під назвою "Мікрорайон "Благодатний". Як зазначається, від дій шахраїв постраждали понад 1,5 тисячі осіб, а завдані збитки досягають більш 80 мільйонів гривень.

"Справи старі, час втрачено, важко, але рухатися треба... Ось так (див. фото), за допомогою кольорових олівців і псевдо презентацій обманювали наших громадян", - пише Нєбитов.

Уже в четвер правоохоронці планують оголосити підозри двом особам, які виконували ролі директора і бухгалтера і брали гроші у людей нібито як інвестиції в будівництво зазначених ЖК, і вручити клопотання до суду на запобіжний захід - утримання під вартою.

Їм інкримінується злочин, передбачений ч. 4 ст. 190 Кримінального кодексу, тобто "Шахрайство, вчинене у великих розмірах, або шляхом незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки".

При цьому основний організатор схем зараз переховується за кордоном. Йому готують повідомлення про підозру заочно і хочуть оголосити в міжнародний розшук.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", невідомі люди зі зброєю і спецназ поліції прийшли з обшуком до головного офісу державного ПриватБанку в Дніпрі.