RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

У Києві у лікаря хабарника знайшли майже мільйон доларів: хто він

У Києві на величезному хабарі в розмірі мільйона доларів попався завідувач відділу трансплантації та хірургії печінки Національного інституту трансплантології імені Шалімова Олег Котенко.

Про це повідомила прес-секретар столичної прокуратури Надія Максимець на своїй сторінці в Facebook.

За її словами, 840 тисяч доларів лежали в банківській скринці, в цілому, в результаті обшуків було вилучено мільйон доларів. Лікаря затримали і вручили повідомлення про підозру в корупційному злочині.

Прокуратура звернулася до суду з клопотанням про обрання запобіжного заходу. Спочатку передбачалося, що підозрюваному буде інкриміновано утримання під вартою з альтернативою застави близько 3 мільйонів гривень.

Але в п'ятницю, 4 жовтня, Голосіївський райсуд Києва відпустив затриманого під нічний домашній арешт, який передбачає перебувати вдома в період з 21:00 до 7:00. Запобіжний захід, що обрано, буде діяти до 1 грудня 2019 року.

Детальніше про не менш гучну справу з хабарем заступника міністра Юрія Гримчака, читайте в матеріалі "Апострофа": Затримання Гримчака: подробиці справи топ-очільника часів Порошенка.