RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

​Новий рік 2020 у Києві: що готують до свята і як буде виглядати головна ялинка

Головною ялинкою країни традиційно гостям і жителям міста можна буде помилуватися з 19 грудня.

Про це повідомляють на сторінці Folk Ukraine в Facebook.

Новорічне дерево на Софійській площі буде з 19.12.2019 до 13.01.2020 року. На Контрактовій площі також встановлять зелену красуню. Вона буде радувати людей з 14 грудня по 19 січня.

19 грудня новорічний містечко в центрі Києва відкриє Святий Миколай. Цього року тематика новорічних свят на Софійській площі - казка про Лускунчика.

"Саме Лускунчик втілює перемогу добра над злом і є символом Нового року і Різдва в Європі. Ми ж поєднаємо його історію з українськими традиціями. Ялинку прикрасять іграшки-лускунчики разом з відомими українськими героями-богатирями. Всього її прикрасять 800 тематичних іграшок і більше 4 кілометрів різнокольорових гірлянд", - йдеться в повідомленні.

Тематикою свята на Контрактовій площі буде опішнянська кераміка - традиційне українське кераміка з смт Опішня на Полтавщині. Ця культурна спадщина є джерелом натхнення для багатьох українців. Ялинка буде прикрашена іграшками у традиційних формах Опішнянської кераміки.

"Ми побудуємо затишне зимове містечко в етностилі, фотозони з яскравими арт-об'єктами у вигляді горщиків, глечиків, чашу куманців і бочонок. На Подолі буде різдвяний ярмарок, Стріт-арт каток, гірка і традиційні розважальні заходи. А в резиденції Святого Миколая творітімуться чудеса", - пишуть організатори.

В цілому весь грудень в столиці буде насичений концертною програмою від відомих виконавців. Організатори свята обіцяють креативні фото-зони, атракціони, численні фуд-корти, сувеніри.

Як повідомляв "Апостроф", синоптики дали прогноз погоди на зиму 2019-2020.