RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

Що відбувається з мінуванням метро: в поліції Києва дали відповідь

У 2019 на лінію поліції надійшло 20 повідомлень про "мінування" київського метрополітену.

Про це повідомляє "Апостроф" з посиланням на Українську службу BBC.

У правоохоронних органах зазначають, що більшість дзвінків про нібито заміновані станції метро надходить з Росії або окупованих територій - Криму і Донбасу. Рідше зустрічаються хуліганські дзвінки, "мінують" метро люди, які мають психічні розлади.

За даними київського метрополітену з 2014 року станції метро мінували 200 разів. У таких випадках при необхідності закрити станцію на перевірку проводиться евакуація.

Тимчасовий керівник управління комунікації Нацполіції Оксана Бліщик розповіла, що не реагувати на абсолютно всі мінування правоохоронці не можуть.

"Ми не можемо ігнорувати повідомлення про мінування. Неважливо з якої території цей дзвінок надходить, це безпека і життя людей і ми все повинні перевіряти", - зазначила вона.

За словами Бліщик, бувають випадки, коли з одним і тим же текстом-загрозою надходять десятки листів з різних адрес, і, хоча, правоохоронці підозрюють, що це ймовірно фейк, все одно повинні перевіряти об'єкти.

Також неправдиві повідомлення про мінування іноді поширюють люди в стані алкогольного сп'яніння, люди через якісь образи або помсту, а ще студенти або учні, які бажають зірвати іспити.

Як повідомляв "Апостроф", в четвер, 7 листопада, в Києві влаштували серйозну НП в метро - надійшло повідомлення про замінування трьох станцій, через що їх закрили. Незабаром стало відомо, що всі станції відновили роботу.