RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

У Києві колишні силовики "працювали" в складі банди колекторів: фото і відео

У столиці група вимагачів, серед яких були колишні співробітники правоохоронних органів, погрожуючи розправою, вимагала у громадян від 5 до 250 тисяч доларів.

Про це повідомив голова Національної поліції України Ігор Клименко.

Протягом останніх двох місяців в поліцію зверталися громадяни, які скаржилися, що невідомі особи, погрожуючи насильством, пошкодженням майна, незаконним позбавленням волі, вимагають повернути гроші, які нібито були взяті в борг.

"Група осіб розробила злочинну схему, за якою розшукувалися громадяни і під приводом діяльності колекторської фірми в цих громадян вимагали гроші. Як правило, ці суми були від 5-ти до 250-ти тисяч доларів США", - конкретизував Клименко.

Під час передачі одним з потерпілих 10 000 доларів США здирникам було затримано одного із зловмисників, а також трьох його спільників, які забезпечували силову підтримку діяльності злочинної організації.

"До складу злочинного угруповання входило вісім чоловік, двоє з них - це колишні працівники правоохоронних органів. Зараз четверо осіб затримано в порядку статті 208 Кримінально-процесуального кодексу України, ще четверо - оголошено в розшук", - повідомив глава Нацполіціі.

В рамках кримінального провадження за ч. 3 ст. 146 (викрадення людини), ч. 2 і 4 ст. 189 (вимагання) і ч. 1 ст. 255 (створення злочинної організації) Кримінального кодексу України проводиться досудове розслідування.

За місцем проживання затриманих проведено обшуки, їм загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Як повідомляв "Апостроф", в Києві на Майдані Незалежності оперативники затримали трьох чоловіків, які раніше пограбували магазин одягу.