RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.80
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  38.80
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

Справа Шеремета: суд ухвалив рішення по військовій медсестрі- "розвідниці"

Печерський райсуд Києва обрав запобіжний захід Яні Дугар, підозрюваній у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета, у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Про це повідомляє Цензор.НЕТ .

Яна Дугар зареєстрована в Новомосковську Дніпропетровської області, де і буде знаходитися під домашнім арештом.

"Апеляцію обов'язково будемо подавати, ви наші аргументи чули ... коли отримаємо повний текст постанови", - сказав адвокат Микола Оріховський.

Фото: LB.ua

"Цей (домашній арешт. - Ред.) ше раз свідчить про те, що ніхто ніяких слідчих дій по відношенню до Яни проводити не буде. Якби їм було це цікаво, вони б залишили її в Києві. Вони просто знайшли людину, яка, по їх кастингу, підходить для нового серіалу і тримають її для наступних серій", - вважає адвокат Віталій Коломієць.

Крім того, Оріховський зазначив, що фотографія Дугар, взята для порівняльної експертизи, була зроблена в той час, коли вона перебувала за кордоном.

"Я хочу звернути увагу на експертизу. Вона проводилася 21 листопада поточного року. Це комплексна судово-психологічна і портретна експертиза. Порівнювалися відео з камер. Відео зафіксовані 18 і 15 липня 2016 року. Інший відеозапис, з яким вони порівнюють і зіставляють обличчя, був зафіксований 11 липня 2019 года ... Я так розумію, що це єдиний доказ", - зазначив адвокат.

Фото: LB.ua

Він уточнив, що 11 липня 2019 року Дугар не могла бути зафіксована камерами, так як перебувала за кордоном, що підтверджується документально.

"Ми суду надали копії документів і підтверджуємо, що Яна перебувала по 13 липня за кордоном і тільки 13 липня 2019 року прибула в Україну. Є паспорт, всі відмітки. Також квитки на авіапереліт підтверджують, що вона поїхала з України 16 червня і повернулася 13 липня. Вона була на території Румунії та Італії на той момент, коли було зроблено зображення, яке досліджували експерти", - підкреслив адвокат.

Також зазначалося, що в період, коли, за версією слідства, проходила підготовка до вбивства Шеремета, Дугар брала участь в антитерористичної операції (з 3 червня по 26 вересня 2016 року).

Нагадаємо, що підозри оголошені бійцеві ООС і музиканту Андрію Антоненко, медсестрі Яні Дугар, лікарю і волонтеру Юлії Кузьменко.

За версією слідства, Дугар розвідувала місцевість перед злочином, а Кузьменко заклала вибухівку; Антоненко нібито допомагав Кузьменко в ніч "закладки".

Як повідомляв "Апостроф", в поліції заявили про масштабний пошук зачіпок у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета .