RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

У Києві затримали бойовика ДНР, який влаштував стрілянину по "копам": відео

Поліція затримала бойовика так званої ДНР, який стріляв у правоохоронців в Києві.

Про це повідомляють на Facebook-сторінці Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України.

Інцидент стався в ніч з 24 на 25 січня в Деснянському районі столиці. Біля одного з кафе в результаті конфлікту вогнепальне поранення отримав 25-річний дільничний офіцер поліції.

Як з'ясувалося пізніше, стрільцем виявився 36-річний уродженець Донецької області і командир розвідки незаконного збройного формування "ОПЛОТ". Згідно з інформацією на сайті "Миротворець", злочинець брав участь в боях під Дебальцеве і Іловайськом. Раніше чоловік був неодноразово судимий за тяжкі злочини.

Бойовик спровокував конфлікт з поліцейським, який поза робочий час в цивільному одязі відпочивав в закладі. Зловмисник нецензурно лаявся, а потім запропонував продовжити з'ясовувати стосунки на вулиці. На відео з камери спостереження видно людину, яка, чекаючи на своїх опонентів, зарядила зброю.

"Конфлікт зловмисник продовжив лайкою, а потім дістав з кишені пістолет, направив його на одного з офіцерів поліції і вистрілив. Однак сталася осічка. Тоді нападник вистрелив у груди другому поліцейському. У момент, коли дільничний офіцер нахилився над пораненим колегою, стрілок приставив до його голови пістолет і знову натиснув на спусковий гачок. Але і на цей раз зброя дала збій. Зловмисник залишив місце події", - йдеться в повідомленні.

Слідчі Деснянського управління поліції, в процесуальним керівництвом прокуратури Києва, оголосили чоловікові про підозру по ч.4 ст.296 (хуліганство) Кримінального кодексу України. До обрання запобіжного заходу він затриманий в порядку ст.208 КПК України.

Поранений офіцер поліції поки прооперований, знаходиться під наглядом лікарів. Стан поліцейського задовільний.

Як повідомляв "Апостроф", 9 січня в зоні проведення ООС на Донбасі був затриманий громадянин України 1994 року народження, який підозрюється у співпраці з бойовиками і міг бути причетний до катастрофи літака MH-17.