RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

Далі виколе очі? У Києві розгорівся гучний скандал через конфлікт дітей в школі

У київській школі №74 спалахнув гучний скандал - суперечка учнів на групі продовженого дня переросла у конфлікт батьків та вчителів.

Про це написала мама учня цієї школи під ніком "Vika Viktorichka" у Facebook-спільноті "Батьки SOS".

"Дiти гралися на вулицi в гру, i мiй син випадково, не навмисно, попав однокласнику рукою у скроню (рос.-висок), пiсля чого мiй син двiчi попросив у нього вибачення, але, вiн сказав, що не пробачає. Все бачила на власнi очi i пiдтвердила вчителька ГПД. Коли повернулись з прогулянки до классу, однокласник нiкого не хотiв слухати, а зателефонував своїй мамi i поскаржився на мою дитину", - пише вона.

Пізніше жінка отримала від мами хлопчика два повідомленні із вимогою прийняти міри, вона погодилась на діалог, але в присутності вчителя, на що та відмовилась.

"Наступного дня ввечерi, мама безперешкодно зайшла до школи, так само безперешкодно зайшла до класу i вчинила над моєю дитиною психологiчне насильство i моральне приниження, змусивши мою дитину вибачатися перед нею, перед всiм классом, i вчителем ГПД, яка мовчки спостерiгала за цим всiм i не прийняла нiяких безпечних заходiв. Моя дитина спочатку вiдмовилася вибачатися, пiсля цього мама грубим, наказовим тоном сказала: "Быстро передо мной извиняйся, я кому сказала, и обещай мне, что больше такого не повторится". Звiсно пiсля такого, всi дiти, якi знаходилися в класi були приголомшенi, i моя дитина пiд цим тиском вибачилась, не розумiючи навiть за що. Менi навiть лячно подумати якщо цiй мамi не сподобається як моя дитина на неї подивиться? То що, вона наступного разу йому очi повиколює, або якоїсь iншої шкоди завдасть", - пише обурена мама.

У школі пропонують вирішити конфлікт самостійно. На прохання вирішити все за законом та забезпечити безпеку дітей у школі директор збирає батьківські збори.

"Я вважаю ви здогадуєтесь для чого директор намагається провести такi збори? Директор таким чином заручається пiдтримкою заангажованих батькiв, i чинить тиск на "невигiдних батькiв" ... З цiєю мамою це вже третiй конфлiкт, де вона ображає безпосередньо мою дитину і їй це сходить з рук. Я допускаю, що вона це зробила з бажанням помститися моїй дитині та родині, бо попередні рази я також намагалася захистити свою дитину. Цього разу я двічі докладала зусиль, аби поспілкуватися з мамою знов, але вона також уникала зустрічі і діалогу", - пише автор.

Оскільки директор школи не реагує на скаргу, жінка написала заяу до РУО Солом'янського району, РДА і Національної поліції.

Думки батьків в коментарях розділилися.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що в Україні винесли перший судовий вирок через буллінг.