RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

В Україні винесли перший судовий вирок через булінг: не обійшлося без казусу

В Україні вперше за новим законом про булінг засудили за знущання над дитиною.

Про це йдеться в Єдиному реєстрі судових рішень.

Суд виніс вирок учениці Бориспільської ЗОШ №7 за цькування дівчинки. У постанові суду зазначено, що школярка виклала в соцмережу Instagram непристойні фото іншої дівчинки.

На суді винуватиця свою провину визнала та просила суворо не карати. Це стало пом'якшувальною обставиною при винесенні вироку.

Заплатити за "розваги" дочки доведеться її матері. Жінка працює касиром в "Ощадбанку". З неї стягнули штраф у розмірі 50 неоподатковуваних мінімумів. Разом з судовим збором матері хуліганки довелося викласти з кишені 1234 гривні 20 копійок.

За даними видання "Українська правда", в школі, де вчиться дівчинка, ситуацію коментувати не хочуть. Директор каже, що з дітьми провели виховну роботу і ситуація вже закрита.

Відзначимо, що в судновому рішенні "булінг" назвали "боулінгом", ймовірно допустивши в слові помилку.

Нагадаємо, в грудні 2018 року рада прийняла законопроект "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо протидії Буллінг (цькування)". Він визначає ознаки цькування, розмір штрафів і захищено не тільки дітей, а й вчителів та батьків.

До сих пір законів на протидію цькуванню в Україні не було.

Як повідомляв "Апостроф", в Києві зняли короткометражний фільм про проблему булінгу в школі, який розповідає реальну історію життя трансгендерної дівчини Валерії Шендер з Мінська.