RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.55
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.55
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

Просили мільйони доларів: в Києві зловили шахраїв, що прикривалися "зв'язками" із Зеленським, фото

Служба безпеки України зі співробітниками Офісу генпрокурора 25 лютого затримали шахраїв, які намагалися продати посади голів облдержажміністрацій за 4 млн доларів.

Про це повідомляє прес-служба ОГП.

Зазначається, що затримали осіб, які намагались заволодіти шахрайських шляхом 1 млн 650 тис дол за нібито сприяння у призначенні киянина на посаду голови Житомирської обласної державної адміністрації, аргументуючи вказані можливості своїми зв’язками з президентом України, прем’єр-міністром та главою Офісу президента.

Як розповів заступник начальника відділу розслідування злочинів у сфері господарської та службової діяльності слідчого управління поліції Києва Сергій Кривун, поліцейські спільно зі співробітниками Служби безпеки України затримали трьох зловмисників у Шевченківському районі столиці.

"Встановлено, що троє чоловіків запропонували киянину за 1 650 000 доларів США зайняти посаду Голови Житомирської обласної державної адміністрації. Також ми з’ясували, що інший фігурант, який діяв самостійно, також пообіцяв потерпілому посприяти у призначенні на посаду Голови Миколаївської обласної державної адміністрації за 3 000 000 доларів США. Його затримали під час отримання винагороди у розмірі 350 000 доларів США", - йдеться в повідомленні.

Наразі правоохоронці проводять усі необхідні слідчі дії. Досудове розслідування триває.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що у Києві група шахраїв з чотирьох чоловіків представлялася довіреними особами президента України Володимира Зеленського і вимагала величезний хабар.